
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Sinema ve Dijital Medya
Sinema ve Dijital Medya Bölümü eğitime başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yeni bölümü Sinema ve Dijital Medya bu yıl eğitime başladı. Türkiye’de ilk defa açılan bölümde sinema, dijital medyanın dünyasıyla, dijital medya da sinemanın sanatsal yanı ve anlatım gücüyle buluşacak.
Bu yıl 40 öğrenci alacak Sinema ve Dijital Medya bölümünü tercih eden öğrencilere 10 tam burslu, 5 yarı burslu eğitim olanağı da sağlanacak.

Prof. Dr. Nezih Erdoğan, Prof. Dr. Robert Cardullo, Andreas Treske ve Serkan Şavk
Bölümün eğitim kadrosu Prof. Dr. Nezih Erdoğan, Prof. Dr. Robert Cardullo, Andreas Treske ve Serkan Şavk gibi sinema ve film yapımı eğitimi alanında önde gelen isimlerden oluşuyor.
Yeni bölüm, kuram ve uygulamanın birbirinden kopmadan iç içe geliştiği, film gösterimleri, sergiler, konferans ve workshop gibi ders dışı etkinliklerin de ağırlık kazandığı, medya ve iletişimin diğer programlarıyla ve alanlarıyla diyalog içinde bir eğitim sağlayacak.
Prof. Dr. Erdoğan, bölümün öğrenci profilini “meraklı, okuyan, yazan, sanat ve teknolojiyi bir arada görebilen, eleştirel düşünme alışkanlığı kazanmış, görsel ve işitsel mecraları kullanma becerilerine ve uluslararası perspektife sahip” kişiler olarak tarif ediyor.
Sinema ve Dijital Medya Bölümünün uygulamalı dersleri İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Stüdyoları’nda yapılacak. Tümüyle HD yapım olanaklarına sahip stüdyolarda bir film platosu, bir sinema salonu ve altı adet kurgu odası bulunuyor. Stüdyolar öğrenci çalışmaları için profesyonel HD kamera, ışık seti ve ses ekipmanlarını da sağlıyor.

Andreas Treske ve İEÜ İletişim Fakültesi öğrencileri uygulamalı bir derste
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdoğan, yeni bölümün derslerindeki farklılığı “sinema ve dijital mecraların diline uygun, öğrenci için yaratıcı ve yenilikçi bir ortamın hazırlandığı, esnek bir program” olarak nitelendiriyor. Bölümün ders programında yer alan “Yaratıcı Yazarlık”, “Medya-aşırı Yazarlık”, “İleri Canlandırma Stüdyosu”, “Hareketli Görüntülerin Teori ve Pratiği”, “Görüntü için Ses Pratikleri”, “Sinemada Aykırı Uygulamalar” gibi derslerde öğrencilerin yaparak öğrenmeye, sorgulayıcı ve araştırıcı bir kimlik kazanmaya yönlendirilmeleri amaçlanıyor. Öğrenciler, son sınıfta hazırlayacakları Bitirme Projesi (araştırma, kısa film, uzun metrajlı film senaryosu ya da bir dijital medya çalışması) ile mezun olacaklar.
Sinema ve Dijital Medya Bölümü, ortaya çıkan yeni iş alanlarına kolayca uyum sağlayabilecek, ya da bunların başını çekebilecek donanıma sahip olacak beceri ve yaratıcılıkta bir mezun profilini hedefliyor. Bölümün mezunları, video prodüksiyon şirketleri, film yapım şirket ve kuruluşları, reklamcılık, halkla ilişkiler ve tanıtım şirketleri, televizyon kanalları, senaryo yazım ekip ve kuruluşlarında ve üniversitelerde çalışabilecek.
HABER |TÜM HABERLER

CDM, Dina Iordanova’yı konuk etti
Prof. Dina Iordanova, 5 Ocak 2023 Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi D002 nolu derslikte, Olympics of Film: Dynamics of international film competitions

Öğretim Görevlimiz Hazal Bayar ve Mezunumuz Çağıl Saydam’ın Filmi Uluslararası Festivallerde
Sinema ve Dijital Medya Bölümü Öğr. Görevlisi Dr. Hazal Bayar ve Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunu Çağıl Saydam’ın filmi Her Şey

CDM, 2022'de de Ayvalık Uluslararası Film Festivali'ndeydi
Geçtiğimiz yıllarda Ayvalık Film Festivali'ne katkı sağlayan ve işbirliği içinde bulunan Sinema ve Dijital Medya Bölümü, bu yıl da hem akademisyenleri hem öğrencileri ile

EPI.LOG 2022, 22 - 24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi
Sinema ve Dijital Medya bölümü üçüncü, dördüncü sınıf öğrencilerinin ve mezunlarının çalışmalarının sergilendiği gelenekselleşen yıl sonu sergisi "EPI.LOG", 22-24 Haziran 2022 tarihleri arasında İzmir Ekonomi

Sinema ve Dijital Medya İLEDAK değerlendirmesi sonucu 5 yıl süreyle akredite edildi
Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun verdiği "Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi" sahibi olan İletişim Araştırmaları Derneği'ne (İLAD) başvuran bölümümüz, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu'nun (İLEDAK)

Sinema ve Dijital Medya Bölümü Öğr. Üyesi Ahmet Gürata, yeniden-çevrim filmler festivali Remakesploitation’a katıldı
9-10 Nisan tarihlerinde Londra, The Cinema Museum’da gerçekleşen festivalde, Gürata’nın yeniden-çevrim filmleri konu alan Imitation of Life kitabıyla ilgili bir söyleşi düzenlendi.

CDM'den Dillard Üniversitesi ile İş Birliği
Sinema ve Dijital Medya Bölümü, Breaking Bread Media ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen projeye ortak oldu.

Jelly’nin büyük başarısı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunu Toygun Çetin, bunalıma giren bir gencin, yapay zekayla geliştirilen dijital arkadaş yardımıyla