
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Sinema ve Dijital Medya
Çift Anadal, Yan Dal, Burs, Staj ve Erasmus Olanakları
Çift Anadal Programları
Çift Anadal Programları, anadal lisans programlarını üstün başarıyla sürdüren öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir lisans diploması almak üzere öğrenim görmeleridir.
Öğrenimini üstün başarıyla sürdüren Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri, Çift Anadal Programı'nı başarıyla tamamladıklarında başka bir daldan ikinci lisans diploması alabilirler.
Çift Anadal Programları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Yan Dal Programları
Yan Dal Programları, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin başka bir dalda bilgilenmek amacıyla katıldıkları sertifika programıdır.
Öğrenimini üstün başarıyla sürdüren Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri, Yan Dal Programı'nın başarıyla tamamladıklarında başka bir daldan sertifika almaya hak kazanırlar.
Yan Dal programları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Burslar
İEU Sinema ve Dijital Medya Bölümü, eğitim hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için öğrencilerine %100, ve %50 oranında burs imkanı sağlamaktadır.
Burs olanakları ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilirsiniz.
Stajlar
Sinema ve Dijital Medya bölümü öğrencileri mezun olmadan önce en az 8 haftalık (4+4 olmak üzere 2 firma ya da 8 haftalık tek firma) zorunlu stajlarını tamamlamakla yükümlüdür.
Öğrencilerin, öğrenim sırasında kazandıkları teorik ve pratik bilgileri uygulamayla pekiştirmeleri ve becerilerini göstermeleri amacıyla staj yapmaları öngörülmüştür.
Sinema ve Dijital Medya bölümü öğrencileri stajlarını genellikle prodüksiyon şirketleri, post prodüksiyon şirketleri, televizyon kuruluşları, medya ajansları, dijital medya ajansları, reklam ajansları, film, belgesel ve dizi projelerinde tamamlamaktadır.
Stajlarla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Erasmus
Erasmus programı, yükseköğrenim kurumunda kayıtlı öğrencinin öğreniminin bir bölümünü ikili anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ile 12 ay arasında bir süre ( 1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) olabilir.
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Erasmus programı kapsamından çeşitli alanlarda daha fazla bireyin faydalanabilmesi için Avrupa'daki birçok üniversite ile Erasmus anlaşması yapmıştır.
Erasmus anlaşmalarımız ve kontenjanlara buradan ulaşabilirsiniz.
HABER |TÜM HABERLER

CDM, Dina Iordanova’yı konuk etti
Prof. Dina Iordanova, 5 Ocak 2023 Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi D002 nolu derslikte, Olympics of Film: Dynamics of international film competitions

Öğretim Görevlimiz Hazal Bayar ve Mezunumuz Çağıl Saydam’ın Filmi Uluslararası Festivallerde
Sinema ve Dijital Medya Bölümü Öğr. Görevlisi Dr. Hazal Bayar ve Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunu Çağıl Saydam’ın filmi Her Şey

CDM, 2022'de de Ayvalık Uluslararası Film Festivali'ndeydi
Geçtiğimiz yıllarda Ayvalık Film Festivali'ne katkı sağlayan ve işbirliği içinde bulunan Sinema ve Dijital Medya Bölümü, bu yıl da hem akademisyenleri hem öğrencileri ile

EPI.LOG 2022, 22 - 24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi
Sinema ve Dijital Medya bölümü üçüncü, dördüncü sınıf öğrencilerinin ve mezunlarının çalışmalarının sergilendiği gelenekselleşen yıl sonu sergisi "EPI.LOG", 22-24 Haziran 2022 tarihleri arasında İzmir Ekonomi

Sinema ve Dijital Medya İLEDAK değerlendirmesi sonucu 5 yıl süreyle akredite edildi
Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun verdiği "Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi" sahibi olan İletişim Araştırmaları Derneği'ne (İLAD) başvuran bölümümüz, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu'nun (İLEDAK)

Sinema ve Dijital Medya Bölümü Öğr. Üyesi Ahmet Gürata, yeniden-çevrim filmler festivali Remakesploitation’a katıldı
9-10 Nisan tarihlerinde Londra, The Cinema Museum’da gerçekleşen festivalde, Gürata’nın yeniden-çevrim filmleri konu alan Imitation of Life kitabıyla ilgili bir söyleşi düzenlendi.

CDM'den Dillard Üniversitesi ile İş Birliği
Sinema ve Dijital Medya Bölümü, Breaking Bread Media ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen projeye ortak oldu.

Jelly’nin büyük başarısı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunu Toygun Çetin, bunalıma giren bir gencin, yapay zekayla geliştirilen dijital arkadaş yardımıyla