İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Sinema ve Dijital Medya
Bölüm Hakkında
Bölümümüz, çağdaş sinema ve dijital medya sanatlarına yönelik eğitim sunar; kurgu, belgesel, animasyon ve etkileşimli medya anlatıları dâhil olmak üzere geleneksel ve dijital görsel hikâye anlatım biçimlerine odaklanır.
Müfredatımız üç ilke etrafında şekillenmektedir: Uygulamalı, entelektüel ve yaratıcı becerilerin harmanlanmış bir şekilde öğretilmesi; endüstri standartlarında çoklu mesleki becerilere sahip öğrenciler yetiştirilmesi; öğrencilerin etik davranış alışkanlıkları kazanma, eleştirel düşünme, problem çözme ve mesleki adaptasyon konularında geliştirilmesi.
Müfredatımızın temel taşı birden fazla eğitmen tarafından verilen, sinema ve dijital medya sanatları alanında çalışan profesyonellerin de konuk edildiği bir dizi yoğun stüdyo dersleridir. Bu stüdyo derslerinde öğrenciler, dijital medya ürünlerinin yapım öncesi, yapım ve yapım sonrası aşamaları ile ilgili uygulamalı beceriler geliştirirler; bir grubun üyesi olarak çalışmanın yanı sıra, kendi yaratıcı çalışmalarının bireysel sorumluluğunu üstlenmeyi öğrenirler. Stüdyo dersleri, öğrencilerin uzmanlık alanlarında beceri kazandıkları zorunlu dersler ve seçmeli derslerle desteklenir.
Sinema ve dijital medya endüstrisinin profesyonel ihtiyaçları hızla değişiyor. Bölümümüz, bu dönüşüme paralel olarak, hem film yapımının temel becerilerine hâkim (senaryo yazımı, yönetmenlik, kurgu vb.) hem de etkileşimli unsurlarla dijital medya anlatıları yaratma becerisine sahip yaratıcı genç profesyonelleri mezun etmeyi amaçlıyor.
Eğitim dilinin İngilizce olmasının, özellikle kendilerini sinema ve dijital medya alanlarında geliştirmek isteyen öğrenciler için çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Mezunlarımızın sadece Türkiye'deki medya sektöründe değil, uluslararası düzeyde de başarılı olabilmelerini arzuluyoruz. Bu nedenle sadece İngilizce eğitim vermekle kalmıyor, eğitim kadromuzu yurtdışında çalışmış, uluslararası düzeyde itibar kazanmış yerli ve yabancı akademisyenlerden seçiyoruz. Programımızda sunduğumuz derslerin yanı sıra, alanlarında tanınmış yabancı akademisyen, sanatçı ve uzmanları bölümümüze davet ederek, öğrenciler için kısa süreli atölye çalışmaları ve seminerler düzenliyoruz.
HABER |TÜM HABERLER
‘Koza’dan Ödül Çıktı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Yağmur Canpolat ve Berna Oduncu, ‘Yirmili Yaşlarımın Başında’ adlı 11 dakikalık belgeselle
Altın Koza’dan ödülle döndük!
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Yağmur Canpolat ve Berna Oduncu’nun CDM232: Dijital Film Stüdyosu II dersi kapsamında çektikleri
CDM öğrencileri Khas Kısa Film Festivali'nden ödülle döndü!
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri Ömer Nakay ve Oğuz Kaan Kurt'un yönettiği Double Exposure filmi İstanbul'da düzenlenen KHAS Kısa Film Festivali’nde
Burak Çevik ile Film Gösterimi ve Atölye Düzenlendi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İletişim Fakültesi, Sinema ve Dijital Medya Bölümü, yönetmen Burak Çevik'i konuk etti.
'Galaktik Hazine'ye Hong Kong'dan Ödül
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Ecem Çörtle, Galactic Treasure (Galaktik Hazine) adlı animasyon filmiyle Hong Kong'da düzenlenen
Zeyno Pekünlü ile “Buluntu Görüntü ile Çalışma” Atölyesi Düzenlendi
Sanatçı, yönetmen, aktivist ve akademisyen Zeyno Pekünlü CDM232: Dijital Film Stüdyosu II dersine konuk oldu.
Mezunumuz Çağıl Saydam’ın tüm ekip üyeleri CDM’den oluşan filmi SİYAD’da yarışıyor
2020 yılı mezunumuz Çağıl Saydam’ın bitirme projesi olarak çektiği 27. Adana Altın Koza Film Festivali, 13. Uluslararası Rotary Kısa Film Festivali, 41.
CDM Bölüm Söyleşisi ve Film Gösterimi: Köken Ergun
Geçtiğimiz ay, yönetmen ve video sanatçısı Köken Ergun Sinema ve Dijital Medya Bölümü'ne konuk oldu.