SURİYELİ MÜLTECİLERLE BELGESEL FİLM ATÖLYESİ

Sinema ve Dijital Medya Bölümü Öğretim Üyesi Aras Özgün ve Öğretim Görevlisi Deborah Hardt, 20-22 Aralık 2018 tarihlerinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun sponsorluğunda, Bilkent Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, genç Suriyeli mülteciler ve Bilkent Üniversitesi öğrencileri ile birlikte gerçekleştirilen “Bana hikayeni anlat” başlıklı üç günlük atölyeye yürütücü olarak katıldılar.

FAMU'DAN MARTIN CIHAK'LA FİLM YAPIMINDA STORYBOARD ATÖLYESİ

FAMU (Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague) öğretim üyesi Martin Čihák İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi stüdyolarında 14 - 21 Aralık 2018 tarihleri arasında Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileriyle birlikte “Storyboard” atölyesi gerçekleştirdi.

BERK TUĞCU UŞAK FİLM FESTİVALİ İÇİN ATÖLYE DÜZENLEDİ

2014 yılında başlayan ve Uşak kentinin ilk ve tek film festivali olma özelliğini sürdüren, aynı zamanda Uşak Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğretim görevlilerinden Berk Tuğcu’yu konuk etti. Tuğcu, Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali'nde 10-14 Aralık tarihlerinde bir dizi atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

SİNEMA VE DİJİTAL MEDYA BÖLÜMÜ DİLOY GÜLÜN'Ü AĞIRLADI

Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan Kelebekler ve Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, Asmalı Konak- Hayat, One Night in İstanbul gibi birçok başarılı filmin yapımcılığını üstlenen Diloy Gülün, İEU Sinema ve Dijital Medya Bölümü'nün konuğu oldu.

Gökçen Usta İle Söyleşi: Türkiye'de Televizyon Dizisi Yönetmek

Dizi yönetmeni Gökçen Usta, 23 Ekim 2018 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nün konuğu olarak ‘’Türkiye’de Televizyon Dizisi Yönetmek’’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

SİNEMA VE DİJİTAL MEDYA BÖLÜMÜ, YÖNETMEN YARDIMCISI VE YAPIMCI ATİLLA SALİH YÜCER’İ KONUK ETTİ

Hollywood ve dünya sinemasının önemli yönetmenleriyle çalışmış, Lanthimos'un yönetmenliğinde Nicole Kidman'ın yer aldığı "Kutsal Geyiğin Ölümü" ve Jim Jarmusch'un son filmi "The Dead Don't Die" filmlerinin  birinci yönetmen yardımcısı ve yapımcı Atilla Salih Yücer,  İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nün konuğu olarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Söyleşi: Atilla Yücer

Hollywood ve Dünya Sinemasının önemli yönetmenleriyle çalışmış, Lanthimos'un yönetmenliğinde Nicole Kidman'ın yer aldığı "Kutsal Geyiğin Ölümü" ve Jim Jarmusch'un son filmi "The Dead Don't Die" filmlerinin  birinci yönetmen yardımcısı ve yapımcı Atilla Yücer  İEÜ Sinema ve Dijital Medya Stüdyolarına konuk oluyor.

İEU SİNEMA VE DİJİTAL MEDYA BÖLÜMÜ BAŞKA SİNEMA AYVALIK FİLM FESTİVALİ’NDEYDİ

İEU Sinema ve Dijital Medya Bölümü 5-10 Ekim 2018 tarihlerinde Ayvalık’ta gerçekleştirilen Film Festivali’nde Başka Sinema ile işbirliği yaptı.

Sinema Ve Dijital Medya Bölüm Başkanı Derya Özkan Köyde Festival'deydi

Sinema ve Dijital Medya Bölüm Başkanı Derya Özkan, 28-29 Temmuz tarihlerinde Karaburun’da gerçekleştirilen Köyde Festival’e katıldı. Festival bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklendi.

Söyleşi: Meryem Yavuz

Sinema ve Dijital Medya Bölümü, EPI.LOG Yıl Sonu Sergisi kapsamında bugün görüntü yönetmeni Meryem Yavuz'u ağırlayacak. 25 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nda (K-104) gerçekleşecek ‘’Sinematografi Üzerine Notlar’’ başlıklı söyleşide Yavuz, deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.