SİNEMA VE DİJİTAL MEDYA BÖLÜMÜ DİLOY GÜLÜN'Ü AĞIRLADI

Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan Kelebekler ve Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, Asmalı Konak- Hayat, One Night in İstanbul gibi birçok başarılı filmin yapımcılığını üstlenen Diloy Gülün, İEU Sinema ve Dijital Medya Bölümü'nün konuğu oldu.

Gökçen Usta İle Söyleşi: Türkiye'de Televizyon Dizisi Yönetmek

Dizi yönetmeni Gökçen Usta, 23 Ekim 2018 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nün konuğu olarak ‘’Türkiye’de Televizyon Dizisi Yönetmek’’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

SİNEMA VE DİJİTAL MEDYA BÖLÜMÜ, YÖNETMEN YARDIMCISI VE YAPIMCI ATİLLA SALİH YÜCER’İ KONUK ETTİ

Hollywood ve dünya sinemasının önemli yönetmenleriyle çalışmış, Lanthimos'un yönetmenliğinde Nicole Kidman'ın yer aldığı "Kutsal Geyiğin Ölümü" ve Jim Jarmusch'un son filmi "The Dead Don't Die" filmlerinin  birinci yönetmen yardımcısı ve yapımcı Atilla Salih Yücer,  İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nün konuğu olarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Söyleşi: Atilla Yücer

Hollywood ve Dünya Sinemasının önemli yönetmenleriyle çalışmış, Lanthimos'un yönetmenliğinde Nicole Kidman'ın yer aldığı "Kutsal Geyiğin Ölümü" ve Jim Jarmusch'un son filmi "The Dead Don't Die" filmlerinin  birinci yönetmen yardımcısı ve yapımcı Atilla Yücer  İEÜ Sinema ve Dijital Medya Stüdyolarına konuk oluyor.

İEU SİNEMA VE DİJİTAL MEDYA BÖLÜMÜ BAŞKA SİNEMA AYVALIK FİLM FESTİVALİ’NDEYDİ

İEU Sinema ve Dijital Medya Bölümü 5-10 Ekim 2018 tarihlerinde Ayvalık’ta gerçekleştirilen Film Festivali’nde Başka Sinema ile işbirliği yaptı.

Sinema Ve Dijital Medya Bölüm Başkanı Derya Özkan Köyde Festival'deydi

Sinema ve Dijital Medya Bölüm Başkanı Derya Özkan, 28-29 Temmuz tarihlerinde Karaburun’da gerçekleştirilen Köyde Festival’e katıldı. Festival bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklendi.

Söyleşi: Meryem Yavuz

Sinema ve Dijital Medya Bölümü, EPI.LOG Yıl Sonu Sergisi kapsamında bugün görüntü yönetmeni Meryem Yavuz'u ağırlayacak. 25 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nda (K-104) gerçekleşecek ‘’Sinematografi Üzerine Notlar’’ başlıklı söyleşide Yavuz, deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.

Söyleşi: Ceylan Özçelik

Sinema ve Dijital Medya Bölümü, EPI.LOG Yıl Sonu Sergisi kapsamında yönetmen Ceylan Özçelik’i ağırlayacak. 24 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nda (K-104) gerçekleşecek ‘’Dikkat Çekim Var!’’ başlıklı söyleşide Özçelik, film yapımının ilk adımından son adımına kadar her aşamasına dair deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.

Söyleşi: Judith Aston

Belgesel kuramcısı Judith Aston, 23 Mayıs 2018 tarihinde İzmir Ekonomi Sinema ve Dijital Medya Bölümü Yıl sonu Sergisi kapsamında bir söyleşi düzenleyecek. 23 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00'da İletişim Fakültesi Sinema Salonu'nda(K-104) gerçekleşecek ''The Evolving Practices of Interactive / Open Space Documentary'' başlıklı söyleşide Aston, interaktif belgesellerin belgesel türü içindeki gelişiminden ve kurucusu olduğu idocs isimli oluşumdan söz edecek.

Sinema ve Dijital Medya öğrencisi Onur Erdurak 71. Cannes Film Festivali’nde!
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Onur Erdurak, yönetmenliğini yaptığı Stranded isimli kısa filmle, Cannes Film Festivali Kısa Film Köşesi'ne katılıyor. Öğrencimiz, 8-19 Mayıs 2018 tarihlerinde 71. kez düzenlenen Cannes Film Festivali'nde İEÜ’yü temsil ediyor. Erdurak’ın filmi Cannes’da ilgi görüyor.