
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Sinema ve Dijital Medya
Misafir Akademisyen ve Uzmanlar
Atıf AKIN
New Jersey'de Rutgers University Mason School of Arts'da tasarım çalışmalarında ders vermektedir. Kendisi de bir medya artist ve küratör olan Atıf Akın, ODTÜ Kimya Mühendisliği mezunudur ve ODTÜ'de Endustriyel Tasarım masterı yapmıştır. Daha önce Bilgi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi'nde yeni medya, sanat ve tasarım üzerine dersler vermiştir.
Aylin Zoi TINEL
Film kurgucusu Aylin Zoi Tinel, 2012 yılından bu yana editör arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Sivil Editörler'in çatısı altında, reklam, uzun metraj sinema filmi, belgesel ve enstelasyon gibi farklı alanlarda editörlük yapıyor. Bir yandan müzik ve video projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.
Andreas TRESKE
Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü'nde öğretim görevlisidir, aynı zamanda medya sanatçısı, film yapımcısı ve kurgucudur. Üç sene İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya bölümünde ders vermiştir. Can Dündar'ın 'Mustafa' (2008) filminin kurgusunu yapmıştır.
Ceylan ÖZÇELİK
Türk yönetmen ve senarist. Toplumsal hafıza temalı ilk uzun metraj filmi Kaygı, dünya prömiyerini 67. Berlin Film Festivali'nde Panaroma Special seçkisinde yaptı. Film, Kuzey Amerika prömiyerini yaptığı South by Southwest Film Festivali'nden Luna Gamechanger Ödülü ile döndü.
Deirdre BOYLE
The New School Medya Çalışmaları'nda öğretim görevlisidir. Medya tarihçisi, eleştirmeni ve küratördür. Araştırmaları ve çalışma konuları belgesel film ve videonun tarihi ve teorisi, travma, kolektif hafıza, tarih, medya tüketimi ve beden üzerine odaklanmıştır.
Dirk SCHAFER
Munich'de film kurgucusu olarak çalışmıştır. Cologne'da Academy of Media Arts'da ve Varşova'da Andrzej Wajda Film Okulu'nda eğitim gördü. Filmleri Berlin, San Sebastian, New York, Sidney ve Leipzig gibi uluslararası festivallerde gösterildi.
Meryem YAVUZ
Türk yönetmen ve görüntü yönetmeni. Görüntü yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi İki Çizgi(2008) dünya prömiyerini 65. Venedik Film Festivali'nin Uluslararası Eleştirmenler Haftası bölümünde yaptı, Kumun Tadı(2014) ve Toz Bezi(2016) uluslararası ilk gösterimlerini Berlin Film Festivali'nin Forum bölümünde gerçekleştirdiler, Salı(2015), Cannes Film Festivali'nde Kısa Film bölümünde yarıştı.
Stephan VORBRUGG
Munich Film School, Filmakademie Ludwigsburg ve Akademie fur Fernsehen Munchen'de dersler veren Stephan Vorbrugg, görüntü yönetmenliği yapmaktadır ve German Society of Cinematographers üyesidir.
Yeşim USTAOĞLU
Türk sinemacı, film yönetmeni, senarist, yapımcı. İlk filmi İz'den (1994) önce çekmiş olduğu kısa filmler pek çok uluslarasarı festivallerde ödüller aldı. Uluslararası bilinirliğini Güneşe Yolculuk (1998) filmiyle kazandı, dördüncü filmi olan Pandora'nın Kutusu (2008) San Sebastian Film Festivali'nde en iyi film ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini aldı.
Atilla Salih YÜCER
The Favourite (2018), Wormwood (2017) ve Joe (2013) filmeri ile tanınan yönetmen yardımcısı ve yapımcı Atilla Yücer, Hollywood sinemasında çok sayıda filmde yönetmen yardımcısı olarak çalıştı.
Judith ASTON
Judith Aston, UWE Bristol'da Film Yapmımı ve Yaratıcı Medyada Kıdemli Öğretim Görevlisidir. Web-hub ve uluslararası sempozyumun hızla gelişen türünün tartışılması için uluslararası sempozyumunda i-Docs'un ortak direktörlüğünü yürütmektedir. Görsel antropoloji ve etkileşim tasarımında akademik geçmişi olan yaratıcı bir yapımcı olarak, bu alanda ilk kez yirmi yıldan fazla bir süre önce BBC Interactive Television ve Apple Computing ile çalışmaya başladı ve o zamandan beri bu alana katılımını sürdürmektedir.
Martin CIHAK
Martin Čihák, Prag merkezli bir film yapımcısı, öğretmen ve film teorisyenidir. Charles Üniversitesi, Matematik ve Fizik Fakültesi'nden ve FAMU’nun kurgu bölümünden 1993 yılında mezun oldu.1980'lerin ortasından beri bağımsız bir yapımcı olarak çalıştı. Yazıları Kino Ikon, Cinepur ve Iluminace dergisinde yer aldı. 2013'te, Yeraltı Şehri Nehri (Ponorná řeka kinematografie) adlı deneysel film üzerine bir kitap yayınladı. Halen FAMU’nun Düzenleme Bölümü'nde ders vermekte ve el yapımı analog film atölyeleri düzenlemektedir.
Elif TAŞÇIOĞLU
Vavien, İşe Yarar Bir Şey ve birçok başka filmin Prodüksiyon Tasarımcısı.
Diloy GÜLÜN
Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nü kazandı. Kelebekler ve Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, Asmalı Konak- Hayat, One Night in İstanbul gibi birçok başarılı filmin yapımcılığını üstlendi.
Gökçen USTA
Sinema ve dizi film yönetmeni. 31 Mart, 1984 İstanbul doğumlu. Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu.
Fatih AYDOĞDU
Fatih Aydoğdu Viyana ve İstanbul'da yaşayan Türkiye doğumlu bir medya sanatçısı. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi ve Viyana Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim gördü. Çalışmaları görsel sanatlar, tasarım, ses sanatı, ve kuratörlük alanlarında yoğunlaşıyor, ve medya estetiği, göçmenlik ve kimlik politikaları, ve dilsel meselelerle ilgili kavramlara odaklanıyor. Türkiye'nin dijital medya teknolojileriyle çalışmaya başlayan ilk medya sanatçılarından biri olan Aydoğdu'nun işleri Avrupa, Asya ve ABD'de pek çok defa sergilendi.
Ali Kemal ÇINAR
Ali Kemal Çınar Diyarbakır’da doğdu. 2013 yılında kısa film deneyimlerinin etkisinde olan ilk uzun filmi Kurtefîlm/Kısa Film’i çekti. 2015 yılında çektiği Veşartî/Gizli filmi 15. !f İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film ve SİYAD En İyi Film Ödülü’nü ve 28. Hamburg Kuir Film Festivali’nde Jüri Ödülü’nü aldı. 2017 yılında üçüncü uzun filmi olan Gênco ile 28. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ise En İyi Film Ödülü’nü aldı. 2018 yılında Di Navberê De/Arada ile 2018 Ulusal Yarışma’da Jüri Özel Ödülü ve Duhok Uluslararası Film Festivali’nde ise FIPRESCI ödülünü aldı.
Emre YEKSAN
1981, İzmir doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi’nde başladığı sinema eğitimini yarıda kesip Sorbonne Üniversitesi’nde tamamladı. Uluslararası festivallerde gösterilmiş Unutma Beni İstanbul ve Sesime Gel filmlerinin yapımcılığını yaptı. Yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı film Körfez dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nin Eleştirmenler Haftası’nda yaptı. Yuva, Biennale College Cinema 2018 kapsamında yapılmış, yönetmenin ikinci uzun metrajlı filmidir. Şu sıralar uzun süredir tamamlanmayı bekleyen kısa filmi Aziz üzerine çalışıyor.
Deniz TORTUM
Deniz Tortum (İstanbul, 1989) yönetmen ve medya sanatçısı. Filmleri ve yeni medya çalışmaları Venedik Film Festival, SxSW, Sharjah Bienali, Sheffield, !F İstanbul, True/False ve Dokufest dahil olmak üzere pek çok festivalde gösterildi. MIT Open Documentary Lab’de araştırma görevlisi olarak sanal gerçeklik üzerine çalıştı. !F Istanbul ve Camden film festivallerinin yeni medya bölümlerinin küratörlüğünü yaptı. Çalışmaları arasında, ilk uzun metraj filmi ‘Zayiat’; Çağrı Hakan Zaman ve Nil Tuzcu ile birlikte hazırladıkları 6-7 Eylül olaylarını anlatan sanal gerçeklik projesi ’Eylül 1955’; Carmine Grimaldi ile birlikte yönettikleri belgesel ’Keşke Barış Gelse’; Emre Yeksan’ın ‘Yuva’ filminin dünyasından ilhamla çekilen VR filmi ‘Selyatağı’; Can Eskinazi ile birlikte yönettikleri yol ve müzik filmi ‘Anadolu Turnesi’ yer almaktadır. Cerrahpaşa Hastanesi'nde geçen yeni filmi üzerinde çalışmaktadır.
Gülengül ALTINTAŞ
İstanbul Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümü’nden mezun olduktan sonra, eğitimine UCLA Extention, Content Creation for Entertainment Media programında devam etti. Kısa film ve video çalışmaları çeşitli festivallerde gösterildi, ödüller aldı. UCLA, NYU Tisch School of Arts ve Macar Film Akademisi hocalarından senaryo dersleri aldı, Türkiye sinemasının usta yönetmenleriyle senaryo çalışmalarına katıldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Film Televizyon Yüksek Lisans Programında yüksek lisans eğitimini burslu olarak tamamladı. Şu anda Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans programında senaryo dersleri veriyor, senaryo danışmanlığı yapıyor ve Türkiye Sineması üzerine doktora çalışmalarını sürdürüyor.
HABER |TÜM HABERLER

4. Sınıf Öğrencimiz Ecem, Altın Koza’da Animasyon kategorisinde finalist filmler arasında yer aldı
4. sınıf öğrencimiz Ecem Çörtle, üçüncü sınıfta CDM302: Film Yapımı II dersi kapsamında ürettiği, yapay zeka temelli ve bilim-kurgu temalı "The Galactic

CDM mezunumuz Eylül Berivan Kızılırmak, Köln Medya Sanatları Akademisi'ne kabul edildi
Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunumuz Eylül Berivan Kızılırmak, Köln Medya Sanatları Akademisi'nin yüksek lisans programına kabul edildi.

Gelenekselleşen CDM Yıl Sonu Sergisi EPI.LOG böyle geçti
İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergisi “FC-EX 2023” bünyesinde gerçekleştirilen Sinema ve Dijital Medya Yıl Sonu Sergisi EPI.LOG 2023, 20 – 22

İEÜ İletişim Fakültesi Danışma Kurulu üyelerimiz 22 Haziran 2023 tarihinde Fakültemizi ve Stüdyolarımızı ziyaret etti
İEÜ İletişim Fakültesi Danışma Kurulu üyelerimiz Andreas Treske, Ayşe Matay, Barbaros Görgü, Dilek Gappi, Elif Demirci İşleğen, Emine Uysal Berger, Murat Attila,

Ataberk İFSAK 43. Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması’ndan ödülle döndü
Üçüncü sınıf öğrencimiz Ataberk Eyolcu, “Thinking Beyond” filmiyle İFSAK 43. Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nın deneysel kategorisinden birincilik ödülüyle döndü.

Öğrencimiz Fikret Başar Kaya 42. İstanbul Film Festivali'ndeydi
CDM üçüncü sınıf öğrencimiz Fikret Başar Kaya, 7 – 18 Nisan 2023 tarihlerinde düzenlenen 42. İstanbul Film Festivali’nde Genç Jüri olarak yer

CDM, Dina Iordanova’yı konuk etti
Prof. Dina Iordanova, 5 Ocak 2023 Perşembe günü İzmir Ekonomi Üniversitesi D002 nolu derslikte, Olympics of Film: Dynamics of international film competitions

Öğretim Görevlimiz Hazal Bayar ve Mezunumuz Çağıl Saydam’ın Filmi Uluslararası Festivallerde
Sinema ve Dijital Medya Bölümü Öğr. Görevlisi Dr. Hazal Bayar ve Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunu Çağıl Saydam’ın filmi Her Şey