İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Sinema ve Dijital Medya

Güncel duyuru bulunmamaktadır.

İKİ YAKANIN BELGESELİ ÖĞRENCİLERDEN
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü ile Aegean Üniversity (Midilli – Yunanistan) Kültürel Teknoloji ve İletişim Bölümü öğrencilerinin buluştuğu belgesel yaz okulunda, İzmir ve Midilli’nin yaşayan kültür ögeleri kısa belgesellere konu oluyor.

Belgesel Yapımı Yaz Okulu Başlıyor

30 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Belgesel Yaz Okulu Atölyesine başvurular başladı. Bir hafta İzmir bir hafta Midilli de gerçekleştirilecek proje, İzmir Ekonomi Ünversitesi ve University of Aegean ortaklığında düzenleniyor.

Stephan Vorbrugg İletişim Fakültesi'nde

Alman görüntü yönetmeni Stephan Vorbrugg 16-20 Mayıs 2014 tarihleri arasında Mİ ve CDM öğrencileriyle bir kısa film yapım atölyesi gerçekleştirdi. Vorbrugg ayrıca Bitirme Projesi öğrencilerinin çalışmalarıyla ilgilenerek onlara kritik verdi.

Swedish Cinema Day

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde İsveç Sinema Günü düzenlendi. Sinema ve Dijital Medya bölümünün düzenlediği günde, The Last Sentence, TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard ve The Ice Dragon filmleri gösterildi.

Kanada Simon Fraser Üniversitesi’nden Prof. Dr. Robert Hackett İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile bir araya geliyor.

İEU’de çeşitli atölye çalışmalarına katılacak ve akademisyenlerle değişik projeleri tartışacak olan Prof. Hackket, 8 Kasım 2012 tarihinde saat 17:00’de Medya ve Terörizm konulu bir konuşma yapacak.

Prof. Dr. John Downing İEU’de ders verecek!

Alternatif medya çalışmalarının ve kuramlarının dünyada tanınmış en önemli isimlerinden olan Prof. Dr. John Downing Bahar döneminde İletişim Fakültesi’nde Doç. Dr. Pantelis Vatikiotis ile birlikte alternatif medya üzerine bir yüksek lisans dersi verecek. Derste alternative medyanın tarihi, konuya getirilen farklı yaklaşımlar ve alternative medya kanalları tartışılacaktır.

İEU İletişim Fakültesi Kasım’da ünlü yazar ve akademisyen Dr. Mehmet Yaşın’ı ağırlıyor.

Kıbrıslıtürk ve Türkiye Edebiyatının ödüllü romancı ve şairi, Edebiyat Eleştirisi ve Karşılaştırmalı Edebiyat konularında bilimsel çalışmaları bulunan Mehmet Yaşın (Ph.D), 23 Kasım 2012 tarihinde İletişim Fakültesi öğrencileri ile atölye dersinde buluşacak ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak. 26 Kasım 2012 Pazartesi günü ise Radyo Eko’ya konuk olacak olan Dr. Yaşın, daha sonra konuşma yapacak. “Post-Kolonyal Edebiyat Teorisi ve Eleştiri” konusunda herkese açık bir söyleşi gerçekleştirecek. Dr. Yaşın’ın İngilizce olarak gerçekleşecek söyleşisi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Binası, D blok D002 no’lu sınıfta 16:30’da izlenebilir.

Kuzey Ege Hikayeleri İzmir Ekonomi’de

Kuzey Ege Hikâyeleri (North Aegean Narratives-NAN) yaratıcı belgesel atölyesi kapsamında üretilen filmler 12 Ekim Cuma günü İzmir Ekonomi Üniversitesinde İzmirliler’le buluşuyor.

Ekümenopolis’in İzmir’deki ilk gösterimi Fakültemizde
Express Dergisi’nin son sayısında “İstanbul’a kaotik istikbaline bir mahalleden bakan belgesel” olarak tanımlanan Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir’in İzmir’deki ilk gösterimi Fakültemizde gerçekleşecek.

Avrupa belgeselciliğinin önde gelen isimlerinden John Burgan İEÜ’de
BBC kökenli belgesel filmci John Burgan, 24-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek bir atölye çalışması için İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin konuğu oluyor.