Deirdre Boyle Semineri: "Tarih, Bellek ve Medya"

Doç. Dr. Deirdre Boyle, Sinema ve Dijital Medya öğrencileriyle "Tarih, Bellek ve Medya" konulu üç haftalık bir seminer yürütmek üzere 2 - 22 Mart tarihleri arasında bölümümüzde.

Mert Fırat ve İlksen Başarır, İEÜ'de Türkiye Sinemasının Sorunlarını Tartışacaklar

9 Mart 2015 Pazartesi günü saat 12:30'da Türkiye Film Endüstrisinin Güncel Sorunları başlıklı panel düzenlenecek.

Deleuze ve Sinema IV

Film gösterimi: Rastgele Balthazar / Robert Bresson

9 Aralık 2014, Salı, 18:00, İzmir Ekonomi Üniversitesi,

Sinema ve Dijital Medya Bölümü, D-002 Medya Salonu

Sinema Günleri Vampir Haftası

Sinema Günleri 1 - 5 Aralık 2014 tarihleri ile devam ediyor.

Konumuz: VAMPİR

Sinema Günleri Queer Haftası

Sinema Günleri 17 - 21 Kasım 2014 tarihleri ile 2014 - 2015 akademik yılına başlıyor.

Konumuz: QUEER

İKİ YAKANIN BELGESELİ ÖĞRENCİLERDEN
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü ile Aegean Üniversity (Midilli – Yunanistan) Kültürel Teknoloji ve İletişim Bölümü öğrencilerinin buluştuğu belgesel yaz okulunda, İzmir ve Midilli’nin yaşayan kültür ögeleri kısa belgesellere konu oluyor.

Belgesel Yapımı Yaz Okulu Başlıyor

30 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Belgesel Yaz Okulu Atölyesine başvurular başladı. Bir hafta İzmir bir hafta Midilli de gerçekleştirilecek proje, İzmir Ekonomi Ünversitesi ve University of Aegean ortaklığında düzenleniyor.

Stephan Vorbrugg İletişim Fakültesi'nde

Alman görüntü yönetmeni Stephan Vorbrugg 16-20 Mayıs 2014 tarihleri arasında Mİ ve CDM öğrencileriyle bir kısa film yapım atölyesi gerçekleştirdi. Vorbrugg ayrıca Bitirme Projesi öğrencilerinin çalışmalarıyla ilgilenerek onlara kritik verdi.

Swedish Cinema Day

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde İsveç Sinema Günü düzenlendi. Sinema ve Dijital Medya bölümünün düzenlediği günde, The Last Sentence, TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard ve The Ice Dragon filmleri gösterildi.

Kanada Simon Fraser Üniversitesi’nden Prof. Dr. Robert Hackett İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile bir araya geliyor.

İEU’de çeşitli atölye çalışmalarına katılacak ve akademisyenlerle değişik projeleri tartışacak olan Prof. Hackket, 8 Kasım 2012 tarihinde saat 17:00’de Medya ve Terörizm konulu bir konuşma yapacak.