Söyleşi: Meryem Yavuz

Sinema ve Dijital Medya Bölümü, EPI.LOG Yıl Sonu Sergisi kapsamında bugün görüntü yönetmeni Meryem Yavuz'u ağırlayacak. 25 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nda (K-104) gerçekleşecek ‘’Sinematografi Üzerine Notlar’’ başlıklı söyleşide Yavuz, deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.

Söyleşi: Ceylan Özçelik

Sinema ve Dijital Medya Bölümü, EPI.LOG Yıl Sonu Sergisi kapsamında yönetmen Ceylan Özçelik’i ağırlayacak. 24 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nda (K-104) gerçekleşecek ‘’Dikkat Çekim Var!’’ başlıklı söyleşide Özçelik, film yapımının ilk adımından son adımına kadar her aşamasına dair deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.

Söyleşi: Judith Aston

Belgesel kuramcısı Judith Aston, 23 Mayıs 2018 tarihinde İzmir Ekonomi Sinema ve Dijital Medya Bölümü Yıl sonu Sergisi kapsamında bir söyleşi düzenleyecek. 23 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00'da İletişim Fakültesi Sinema Salonu'nda(K-104) gerçekleşecek ''The Evolving Practices of Interactive / Open Space Documentary'' başlıklı söyleşide Aston, interaktif belgesellerin belgesel türü içindeki gelişiminden ve kurucusu olduğu idocs isimli oluşumdan söz edecek.

Sinema ve Dijital Medya öğrencisi Onur Erdurak 71. Cannes Film Festivali’nde!
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Onur Erdurak, yönetmenliğini yaptığı Stranded isimli kısa filmle, Cannes Film Festivali Kısa Film Köşesi'ne katılıyor. Öğrencimiz, 8-19 Mayıs 2018 tarihlerinde 71. kez düzenlenen Cannes Film Festivali'nde İEÜ’yü temsil ediyor. Erdurak’ın filmi Cannes’da ilgi görüyor.

Epi.Log Sinema ve Dijital Medya Bölümü Yıl Sonu Sergisi

İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya bölümü üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin çalışmalarının sergileneceği EPI.LOG Yıl Sonu Sergisi, 22-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında Izmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde İletişim Fakültesi stüdyolarında gerçekleştirilecek. Sergide, üçüncü sınıf öğrencilerinin dijital medya projeleri izlenebilecek; dördüncü sınıf öğrencilerinin bitirme projesi olarak yaptığı filmlerin gala gösterimleri yapılacak. Serginin paralel etkinliklerinde üç misafir konuşmacı konuk edilecek. Sergi ve etkinliklerde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

CDM Department Head Derya Ozkan was at the University of Aegean

Derya Özkan, the Head of the Department of Cinema and Digital Media, was in Mytilene, Lesvos, to teach as part of the Masters Program in Culture and Documentary Film Production at the Department of Cultural Technology and Communication at the University of Aegean from April 23rd to April 27th.

Söyleşi: Tahsin İşbilen

Ödüllü belgesel yönetmeni Tahsin İşbilen, 3 Mayıs 2018 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nün konuğu olacak. 3 Mayıs Perşembe günü saat 11:00’de CDM Loft’da(K-102) yapılacak söyleşide İşbilen, bir belgesel yönetmeni olarak tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak.

İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü Öğrencileri İşçi Filmleri Festivali’nde!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencileri, 13. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali gösterim programına ''Çıkmaz Şehir: İzmir'' adlı 10 dakikalık filmle katılacaklar. 5 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00'de gerçekleşecek gösterimin ardından, Sinema ve Dijital Medya Bölümü 3. Sınıf öğrencileri  Mete Arkın, Ecem İlkyaz ve Murat Yılmaz ve İzmir Mahalleler Birliği Temsilcileriyle bir söyleşi gerçekleştirilecek.

İEÜ Sinema ve Dijital Medya Öğrencileri'ne Plaket!

Cannes Film Festivali Kısa Film Köşesi’ne Stranded isimli kısa filmleriyle katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Onur Erdurak, Canberk Günay, Murat Etyemez, Ali Galip Özkaya ve Begüm Aksoy, üniversitenin kuruluşunun 17. yıldönümü kapsamında düzenlenen törende plaketle ödüllendirildiler. Öğrencilerimizi kutluyoruz!

Aylin Zoi Tinel ile Söyleşi: Bir Editörün Yolculuğu

Film editörü Aylin Zoi Tinel, 28-29 Mart tarihlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya bölümünün konuğu olacak. 28 ve 29 Mart günleri saat 11:00’de CDM Loft’da (K102) yapılacak olan iki söyleşide Tinel, bir film editörü olarak deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.